Letoon Antik Kent
Letoon Antik Kent
0 Görüntüleme

Letoon Antik Kent

Letoon Antik Kent, Fethiye-Kaş kara yolu üzerinde yer alan Kumluova mahallesi yakınlarında bulunmaktadır. En eski yerleşim izlerinin M.Ö. 7. yüzyıla dayandığı bilinen kent M.S. 7. yüzyılda terk edilmiştir. Yapılan kazılarda bulunan kitabelere göre kentin dinsel ve politik bir yerleşim yeri olduğunu ve tarihi açıdan öneminin büyük olduğunu göstermektedir.
Ören yerinin merkezinde üç büyük tapınak bulunmaktadır. Bunlar sırasıyla ana tanrıça Leto'ya, tanrı Apollon'a ve Artemis'e ithaf edilmiştir.
Buraya kadar gelmişken bu eşsiz tarihi barındıran antik kentin efsanesini anlatmadan geçmek olmaz. Baş tanrı Zeus'un sevgilisi Leto Zeus'tan hamile kalmıştır. Bunu duyan Zeus'un karısı Hera çok öfkelenmiştir. Hera'dan korkan Leto, Delus adasına kaçar ve çocuklarını Artemis ve Apollo'yu burada dünyaya getirir. Çocukları doğduktan sonra Leto kaçmaya devam eder ve en sonunda Eşen Çayının (antik çağlardaki ismiyle Xhantos nehri) denize ulaştığı yere gelir. Nehir boyunca yürüyüp suyun kaynağına gelir ve ikiz bebeklerinizi burada yıkamak ister. Ancak Hera'dan korkan yerli halk Leto'ya izin vermez. Buna öfkelenen Leto ise herkesi kurbağa çevirir.
İşte bu meşhur efsanenin sahip olduğu antik kent eşsiz yapılarıyla siz değerli misafirlerimize kucak açmaktadır.
Hem aracınızla hem halk otobüsleriyle veya düzenlenen günü birlik turlarla rahatlıkla ulaşım sağlayabileceğiniz bu tarihi kent bölgemize gelen bütün yerli-yabancı turistlerin uğrak yeridir. Sizinde kesinlikle görmeden gitmemeniz gereken antik kent, kendinizi adeta farklı bir çağda hissetmenize yol açacak ve tatilinizi daha eğlenceli, unutulmaz hale getirecektir.

WhatsApp Destek!
ARA
iconWHATSAPP
icon
×Müşteri Temsilcileri
Tıklayın Sizi Arayalım
Talebiniz AlındıSizi En Kısa Zamanda Arayacağız.
Sizi arayalım!Müşteri temsilcimiz ile konuşun...

Sizi arayabilmemiz için telefon numaranızı girin ve ne zaman konuşmak istediğinizi seçin

×REZERVASYON OLUŞTUR
Tarihler Müsait
Giriş Saati :Çıkış Tarihi:
  • Konaklama Süresi0 Gece
  • Konaklama Tutarı0₺
  • Elektrik Ücreti0₺
  • Temizlik Ücreti0₺
  • Ön Ödeme0₺
  • Girişte Yapılacak0₺
  • Toplam0₺
×
UYGUNLUK TAKVİMİ
Müsait
Dolu
Ödeme Bekliyor
Giriş-Çıkış